Pimp je fiets!

Is je fiets al een tijdje aan een opknapbeurt toe? Of vond je tijdens de lenteschoonmaak nog een oud exemplaar in de garage? Dan tonen we je graag hoe je hem in een paar simpele stappen weer nieuw leven inblaast. Back on the road in no time!

Dit project is perfect voor een vrije middag. Zelfs met de droogtijd erbij duurt het maar een uurtje of 5.

STAP 1: VOORBEREIDEN

Net zoals je nooit een kunstwerk zou maken op een vuil canvas, wil je ook je fiets gaan pimpen op een schoon oppervlak. Haal dus blaadjes, zand en steentjes weg van de ondergrond en leg een plastic laken of dekzeil neer.

Ook de fiets zelf moet even geprepareerd worden. Haal er alle stickers en andere versieringen af.

STAP 2: DEMONTEREN

Als je verf gaat sprayen terwijl je fiets nog helemaal aan elkaar hangt, verf je ook de ketting, de wielen en het zadel. En dat wil je net niet. Ga dus eerst aan de slag met een moersleutel en wat olie om alles los te schroeven. Niet zo’n handige Harry? Noteer goed waar alle stukjes horen. Geloof ons: het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt.

STAP 3: TAPEN

Ook als je de fiets uit elkaar gehaald hebt, zijn er vast nog deeltjes waar geen verf op mag komen. Gebruik stevige duct tape om ze te bedekken.

STAP 4: PRIMEN

We hebben een fijne verrassing voor je: deze stap kan je gewoon overslaan! De Direct op roest Metal Expert Metaalverf Hoogglans spuit je namelijk meteen op je fiets, zonder primer. Dat maakt je klus extra snel en makkelijk.

STAP 5: HET FRAME SPRAYEN

Ga jij voor vuurrood, kobaltblauw of toch voor gitzwart – of zelfs voor een combinatie van verschillende tinten? Na het kiezen kan je gaan sprayen met de Direct op roest Metal Expert Metaalverf Hoogglans. Die geeft een mooie dekking en fancy shine aan je fiets.

Geen fan van hoogglans? Er zijn ook andere afwerkingen beschikbaar. Ontdek al onze Metal Expert producten hier.

Schud de spuitbus stevig en breng een eerste laag aan op de metalen onderdelen. Ja, ook als ze verroest zijn! Deze spray is namelijk primer én kleur in één. Eens de verf op de fiets zit, blijft de kleur en bescherming wel tot wel 12 jaar intact. Meestal is een tweede laag zelfs niet nodig.

Extra handig: deze spray is veilig om ook binnen te gebruiken.

STAP 6: HET ZADEL SPRAYEN

Als het frame eenmaal mooi glanst kan het zadel natuurlijk niet achterblijven! De Direct op Vinyl zwarte spray laat het er weer goed als nieuw uitzien.

STAP 7: DROGEN

Nu moet alles even drogen. Gelukkig gaat dat supersnel! Het ideale moment om een koffietje te drinken, dus.

STAP 8: ASSEMBLEREN

Nu hoef je alleen nog maar alles weer op de juiste plek te schroeven en sleutelen. Neem je notities erbij als je ze nodig hebt. Een mooi mandje of wat leuke bloemen erop en klaar! Je fietst zo weer de wereld in.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid