Een kinderkamer decoreren? Kinderspel!

Net als hun ouders willen kids wel eens van mening veranderen. En dus is het om de paar jaar tijd voor een grote make-over. Een andere boekentas, een ander kapsel en … een andere kamer!

Er zijn wel duizend manieren waarop je een kinderkamer kan pimpen. Met deze tips en de Little Stars lijn van Rust-Oleum ben je niet alleen on trend, maar gaat het ook nog eens extra makkelijk.

Hier zijn – tromgeroffel – de vijf grote interieurtrends op kindermaat.

1. Viva Vintage!

Een frisse look kan heus wel zonder nieuwe spullen. Ga liever snuisteren in de kringloop of op Marktplaats. Dat is vaak goedkoper én je decor wordt zo echt uniek.

Heb je een bureautje, een kast of een stoel op de kop getikt maar ziet de houtkleur er wat oubollig uit? Een laagje Little Stars Meubel- en Speelgoedverf erop en het is zo gefikst. Die verf is trouwens gecertificeerd Toy Safe. Dat wil zeggen dat je er zelfs speelblokken of een poppenwagen mee kunt verven. Een hele geruststelling als je weet wat die kleintjes allemaal in hun mond steken.

@woongelukopvier

2. Beken kleur

Als er iets is dat kids leuk vinden, is het wel kleur! Maar dit seizoen zijn het geen knalkleuren of zuurstoktinten. In 2023 is alles lekker zacht.

Roze is natuurlijk altijd een succes, van kleine kindjes tot chique tweens – zo voelen ze zich althans. En in combinatie met rotan meubeltjes en accessoires ziet het er nog veel cooler uit. Instagram-ready, maar dan op kindermaat.

Op de muur staan Rozenbed, Indische Lotusbloem en Drakenvuur heel mooi. Dat ze ook nog eens de schadelijke stoffen uit de lucht absorberen is mooi meegenomen.

Goudklokje is Rust-Oleum’s versie van die andere grote kleurtrend: okergeel. Omdat zo’n intense gele muur heftig kan zijn, is deze tint net wat subtieler.

Aardetinten geven je kind rust, een plekje om écht thuis te komen. Peperkoekenhuisje en Pompoenkoets zijn daar mooie voorbeelden van.

Last but not least: de groene jongens. Groen in alle schakering past overal bij, werkt kalmerend en haalt de natuur naar binnen. Elfenheuvel en Toverbos hebben hun naam dus zeker niet gestolen.

3. Jungle fever

Slingerende aapjes, grazende zebra’s, kakelende kaketoes. Of een meer ‘volwassen’ luipaardprint. De jungle is de place to be voor kids. Gebruik stencils en Little Stars Luchtzuiverende Muurverf voor de vlekken, strepen en markering van alle stoere jungledieren. Als je een vaste hand en artistiek talent hebt kun je zelfs voor de next level optie kiezen; een volledige muurschildering in oerwoudthema.

4. Mooi weer vandaag

Wolkjes en andere weersverschijnselen zijn echt overal te zien op kinderkleding. Waarom zou je ze ook niet in hun interieur gebruiken? Hier las je al eens over de regenboog die je muur helemaal doet opfleuren. Maar ook een wolk tover je makkelijk tevoorschijn met IJspaleis of Waternimf.

5. Zelluf doen!

Heb je ook zo’n kleine koppigaard in huis die liefst alles helemaal zelf doet? Er is niks zo mooi als een eigen touch. Een handafdruk op een ladekast met de Little Stars Meubel- en Speelgoedverf. Of ga voor de een muur in whiteboard verf of schoolbordverf en geef ze de ruimte voor een volledig zelfbedachte tekening. Zet je kind zelf aan het roer!

@out_of_the_box_play


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid