Beken kleur met deze 5 creatieve muurideeën!

Ken je dat gevoel: je staat in je woonkamer en denkt: ‘Dit interieur kan wel een extraatje gebruiken’? De oplossing is vaak niet ver te zoeken. Je muren snakken naar meer! En wij weten als de beste hoeveel verschil een likje verf kan maken. Dus hier zijn ze: onze 5 favoriete verfideeën om je woning nog mooier te maken.

Let’s get geometric

Een rol tape en een pot verf. Meer heb je niet nodig om hippe geometrische vormen tevoorschijn te toveren. Kleef de tape in random diagonalen op je witte muur. Er ontstaat al snel een elegant lijnenspel. Nu hoef je alleen een laagje verf erop te zetten. Even wachten tot die droog is, tape eraf en klaar!

Pro tip: de Chalky Finish Muurverf in Zalm past perfect bij deze stijl.

Ombre, baby!

Altijd mooi: een kleurverloop of ombre effect op de muur. Kies een diepe tint, zoals Inktblauw, en haal er ook witte verf bij. Nu kan je verschillende tinten gaan mengen, van licht tot donker. Hoe groter de muur, hoe meer tinten je kan doen. Tijd om horizontale banden te schilderen. Dat mag lekker grillig en ongelijk, dat maakt het verloop natuurlijk. Een sprayflesje met water en een spons helpen je om de kleuren in elkaar te laten blenden. Net een wolkenhemel!

In stukjes

Lambrisering creëren met verf?, dat zijn die kleuren die je muur optisch in stukken hakken. Klassiek is net op de helft. Maar ook een hoge lambrisering op ooghoogte of net ‘n heel lage langs de onderste rand van de kamer werkt erg goed. Ook ‘n mooie om met schakeringen van dezelfde kleur of net super contrasterende tinten te werken.

Rainbow connection

Je hebt ze vast al gezien, de ‘regenbogen’ van tinten beige of pastelkleurtjes. Makkelijk om te doen en echt perfect voor een kinderkamer of speelhoek. Je hebt er zelfs niet echt een vaste hand voor nodig, want ze mogen er best ‘handmade’ en niet te perfect uitzien. Voor deze vorm is locatie alles. Een kleine boog past goed boven een kastje of bed, terwijl een grote een kader kan zijn voor de hele kamer.

All the way

Eentje voor de echte DIY queens en ervaren klussers. Een heuse muurschildering! En dan denk je natuurlijk meteen aan de kids! Gebruik de Little Stars Luchtzuiverende Muurverf om de hele klus extra veilig én extra kleurrijk te maken. Kies je kleuren en ga aan de slag met een projector waarmee je een tafereel op de muur laat verschijnen. Zo hoef je alleen maar na te tekenen en verven. Of, als je een echte durver bent, freestyle het design met de vrije hand. Laat je fantasie de vrije loop! Hier is alvast wat verfinspiratie.

Heb je de microbe beet en wil je nog meer verfprojecten ontdekken? Check deze pagina!


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid