De kleurtrends voor 2023: welke tint stoot Jute van de troon?

Jute. Die verf heb je vast al ‘s gezien. Want het is onze grote bestseller. Van de muren van je buurvrouw tot onze Instagram-pagina. En dat komt niet zomaar. Dit warme beige past overal bij, trekt licht aan en geeft een mooi canvas voor al je interieur-uitspattingen. Yes please!

Maar met een nieuw jaar komen nieuwe trends. Blijft Koning Jute aan de top? Misschien zijn er nieuwe kleur-kapers op de kust …

All natural

We weten allemaal dat de natuur de allerbeste interieurinspiratie is voor ons huis. Denk maar aan die rustgevende ronde en organische vormen. Aan meubels uit gerecycleerde kurk of steigerhout. Echte nature lovers? Die gaan naar de kringloopwinkel of de rommelmarkt.

Gewoon ‘n likje Chalky Finish Meubelverf erop en dat afgesleten kastje wordt een echt pronkstuk. Een look die altijd werkt: verf je muur in een neutrale kleur zoals Steengrijs of Macaron en steek de kleur in je accessoires. Just a little pop of color.

Ton sur ton

Opposites attract. Maar niet als je voor ton sur ton kiest. Dan match je net kleuren die in dezelfde familie zitten. Zo zorg je voor variatie in je interieur zonder er meteen felle kleuren bij te halen. Laag contrast maakt je zen. Kijk maar naar je favoriete wellness of yogastudio.

Wil je ‘t extra gezellig maken? Denk warm. Ga voor een samenspel van warme neutrals als Krijtwit, Slagroom en Jute. Trouwens: in Jute zitten zoveel verschillende tinten verborgen dat alles erbij past.

Credit: thuis_bij_lin

Durvers jagen de temperatuur nog wat meer de hoogte in met Zalm en Ravijnrood.

Onze tip voor DIY’ers: experimenteer eens met een ombré-muur, geometrische stencils en botanische motieven. Nog beter: hippe scribbles, en laat de kids meetekenen. Met Chalky Finish Muurverf fiks je dat in no time.

The sky is the limit

De trendwatchers zijn het er allemaal over eens. Dit jaar krijgt je plafond een kleurtje!

Poederblauw als basis, plus Antiek Wit, aangebracht met een textuurspons. Et voilà, je hebt zomaar een dromerige schapenwolkjeshemel.

Woestijnzand, om je woonkamer optisch groter te maken. Ravijnrood voor een knusse sfeer in een slaapkamer die wat te koud aanvoelt.

Je leest het al: alles wat met je muren kan, kan ook met je plafond. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

Combineren kun je leren

Welke verfkleuren passen bij elkaar? Daar is ‘n handig trucje voor. Kijk gewoon naar zo’n kleurenwiel!

Zoek je eerste kleur op de afbeelding. Benieuwd wat je ermee kan combineren?

Kijk naar de overkant van de cirkel. Dan kan je sowieso niets misdoen.
Speel op safe met Wolkengrijs en Slagroom – lijken alletwee neutraal maar er zitten wel de juiste ondertonen in. Of doe ‘ns gek en zet Oudroze accessoires bij een Kakigroene muur.

Minimalisme vs. maximalisme

“Does it spark joy?” Dat vraagt opruimgoeroe Marie Kondo bij elk object in haar huis. Als ze er niet blij van wordt, gooit ze ‘t weg. Een echte minimalist. Maar maximalisten, die zijn net helemaal weg van veel. Veel spullen, veel stijlen en vooral … veel kleur!

Welke interieurtrend jij moet kiezen? Dat hangt van je smaak af – én van je levensstijl. Hou je van soberheid, rust, natuurlijk licht en een groot ruimtegevoel? Richt je woning dan minimalistisch in en ga voor lichte tinten. Extraverte persoonlijkheden trekken een pot Baksteenrood of Inktblauw open en zetten op elke centimeter een leuk design-meubel of souvenir.

Zo zie je maar. Jute-fans, geen paniek! Want jullie lievelingsverf blijft in 2023 trendy. Maar ook voor de liefhebbers van felle kleuren is er keuze genoeg. Whatever you choose, make it yours!


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid