GOEDE VOORBEREIDING: 3 ZAKEN DIE U MOET WETEN

EEN GOEDE PLANNING EN VOORBEREIDING IS ESSENTIEEL WANNEER U EEN DOE-HET-ZELF PROJECT AANPAKT. MAAR WELKE MATERIALEN MOET U GEBRUIKEN EN WANNEER?

Voordat u aan uw project begint, leest u best snel even deze top 3 van tips door om snel te upcyclen…

1. HOE KUNT U UW MEUBELSTUK CORRECT REINIGEN EN SCHUREN

Voor elk verfproject moet u ervoor zorgen dat het oppervlak van het voorwerp dat u gaat verven droog is en vrij van verontreinigingen zoals stof, olie of was. Het is aanbevolen om de meeste oppervlakken lichtjes te schuren met fijnkorrelig schuurpapier (360 tot 600 korrel wordt aanbevolen), daarna veegt u het schoon met een propere, vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat het meubelstuk volledig droog is voordat u verder gaat met de volgende stap.

Als het oppervlak eerder al geverfd was, hoeft u het niet helemaal terug blank te schuren, verwijder de toplaag gewoon voldoende. Dit ruwe oppervlak zorgt voor een betere hechting van de verf.

Credit: The Interiors Magpie

2. WANNEER MOET U EEN PRIMER GEBRUIKEN

Een primer voorkomt dat de verf reageert met oppervlakverontreinigingen of dat ze wordt geabsorbeerd in het oppervlak van uw meubelstuk, zodat u de gewenste afwerking krijgt.

Het type primer dat u best gebruikt, hangt af van uw oppervlak en de verf die u gebruikt. Er zijn verfsoorten zoals Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf of Rust-Oleum Universal spuitverf die geen primer vereisen, dus lees altijd eerst de instructies op het etiket voordat u begint.

Er zijn verschillende primers die specifiek bedoeld zijn voor hout, kunststof, metaal of keramische oppervlakken. Controleer dus altijd eerst het etiket.

Credit: Cassie Fairy

3. WANNEER MOET U STAALWOL GEBRUIKEN

Indien u vermoedt dat het oppervlak vervuild is met vernis of andere behandelingen (meestal het geval met oudere vintage voorwerpen) moet u staalwol en terpentine gebruiken om het schoon te maken voordat u het licht opschuurt en schoonveegt.

De zeer fijne draden van de staalwol wrijven zachtjes in het oppervlak en verwijderen een ultradunne laag. Het belangrijkste voordeel van staalwol ten opzichte van schuurpapier is dat de staalwol in bijna elke vorm kan samendrukken en dat is ideaal voor moeilijk te bereiken plaatsen en ook op afgeschuinde randen of ornamenten.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid