Shabby chic meubilair verven in 8 eenvoudige stappen

Nog niet zo lang geleden draaide het in interieurs allemaal om strak minimalisme en heldere luchtige ruimten, ontstaan vanuit de idee van voor de recessie dat een minimale look staat voor luxe.

Op het gebied van meubilair kiezen velen van ons voor de vintage stijl boven de gepolijste minimalistische look. We kunnen gerust stellen dat de shabby chic look geen eendagsvlieg is.

U kunt niet alleen bestaande meubelstukken in uw woning de shabby chic look geven, maar kijk ook in tweedehandswinkels, rommelmarkten en veilinghuizen om unieke meubelstukken op de kop te tikken aan een spotprijs. Bovendien vindt u talrijke koopjes op websites als Gumtree, eBay en The Freecycle Network.

De shabby chic look realiseert u het best met houten meubilair en een paar lagen Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf.

Wilt u het uitproberen? Dit is alles wat u moet weten om verouderde meubelstukken shabby chic te maken…

Benodigdheden

  • Een houten meubelstuk
  • Rust-Oleum meubelwas
  • Terpentine
  • Een doek of vod
  • Schilderstape (of afplaktape)
  • Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf
  • Schuurpapier (lichte en middelgrove korrel)
  • Staalwol
  • Mengstokjes
  • Een assortiment borstels en rollen in verschillende formaten (afhankelijk van de grootte van uw meubelstuk)

Stappen

1

Breng uw gekozen meubelstuk naar een goed geventileerde ruimte en plaats het bovenop krantenpapier of een stoflaken.

2

Net zoals bij elk verfproject moet u ervoor  zorgen dat te verven oppervlakken schoon, droog en vrij zijn van loszittende verf en vet.

3

Aangezien er op oudere meubelstukken meestal oude vernis, enz. zit, kunt u het best het oppervlak eerst schoonmaken voordat u begint te verven.

Top tip! Schuur eerder geverfde oppervlakken zodat de verf beter hecht. Indien het hout werd gepolijst met was, kunt u dit eenvoudig verwijderen met staalwol en wat terpentine.  Gebruik schuurpapier als het meubelstuk gevernist is.

4

Kleef schilderstape op alle gebieden die u niet wilt verven voor een schone, nette afwerking.

5

Breng 2 dunne lagen Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf aan in een heen en weer gaande beweging, waarbij u de verfstrepen enigszins overlapt om rechte lijnen te voorkomen. Wacht 4 uur tussen de verschillende lagen voor een egale afwerking.

Top tip! Schuur de basislaag lichtjes op met schuurpapier met een fijne korrel, een korrel van 180 moet volstaan voor een nettere afwerking.

6

Nu komt het leuke gedeelte: voor een natuurlijke afgesleten look gebruikt u schuurpapier met een fijne korrel. Wrijf zachtjes op de vlakken met verf die u wilt verwijderen, daarbij komt het onderliggende blanke hout bloot te liggen – dit werkt doorgaans het best op grove randen en hoeken.

7

Voelt u zich heel creatief, combineer dan 2 kleuren Chalky Finish verf voor een look die de andere kleuren in uw kamer aanvult.

Wil je nog steeds die essentie van luxe? Gebruik Rust-Oleum Metallic Meubelverf als basislaag.

8

Zodra u tevreden bent met de look van je shabby chic creatie, bescherm dan de verf met Rust-Oleum Meubelwas of Meubelvernis voor een langere duurzaamheid.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid