HOE MAAK JE EEN SCHOOLBORDPLANNER

VOLG HOE CREATIEVE DUIZENDPOOT CHERYL LUMLEY IN SLECHTS 5 EENVOUDIGE STAPPEN EEN MDF-PLAAT OMTOVERT IN EEN PRACHTIGE SCHOOLBORDPLANNER!

“Ik ben misschien wel de minst georganiseerde persoon die ik ken. Ik doe altijd dingen op het laatste moment, stapel de paniekaankopen op en ren vaak rond als een kip zonder kop. Maar ik heb me voorgenomen dat ik volgend jaar mijn best zal doen om mijn leven netjes te organiseren.

We leiden allemaal op onze manier een druk leven: werk, huishouden, wassen, strijken, schoonmaken, huiswerk, de sportlessen van de kinderen … Er moet zoveel gebeuren dat het een wonder is dat we tussendoor nog tijd hebben om iets te eten. Als startschot voor het nieuwe jaar én voor de nieuwe, ordelijke ik besloot ik een maaltijdplanning op te stellen. We moeten toch ergens beginnen? Ik hoop in elk geval dat ik zo het laatste zetje krijg om ook de rest van mijn agenda beter te organiseren.

Mijn vrienden vinden het ongetwijfeld wat gek, maar ik heb altijd wel stukken houtafval in huis rondslingeren. Een van die stukken was een vrij grote mdf-plaat die ik over had van een kleerkastproject. Basis voor een maaltijdplanner: check! En ik wilde er niet zomaar een saaie planner van maken, dus …”

Benodigdheden

  • Houtafval of een oude fotolijst
  • Rust-Oleum zwarte schoolbordverf
  • Rust-Oleum Meubelverf Metallic Finish Goud

Stappen

1

SCHILDER HET SCHOOLBORD

Maak de mdf-plaat schoon en stofvrij. Breng daarna twee lagen Rust-Oleum schoolbordverf aan. Ik gebruikte zwarte verf, maar je kunt ook rood, blauw, roze of zelfs transparant nemen als je een kleur wilt die bij je interieur past.

Handige tip: als je het oppervlak tussen de lagen door licht opschuurt, is het extra glad. Mag, maar hoeft niet.

2

SCHILDER DE LIJST

Zodra de verf helemaal droog is, plak je een rand van 2 cm af met schilderstape en breng je twee lagen goudkleurige Rust-Oleum Metallic Finish meubelverf aan. Trek de schilderstape voorzichtig weg voordat de tweede laag helemaal droog is.

Handige tip: als je de verf te lang laat drogen, kan deze barsten wanneer je de tape wegtrekt. Je kunt ook afplaktape gebruiken, maar met schilderstape zijn de lijnen veel strakker. Dat heb ik uit ervaring geleerd!

3

TEKEN DE LIJNEN

Meet hoe groot je oppervlak is en deel de ruimte in zeven om te weten waar je de scheidingslijnen moet trekken. Schets met potlood waar de lijnen moeten komen en ga er voorzichtig overheen met een permanente pen. Ik gebruikte de kleur goud.

4

ZET DE WEEKDAGEN EROP

Schrijf de weekdagen naast elke rij met een permanente pen. Ik heb een sjabloon gebruikt, maar als je er geen hebt, kun je de dagen ook gewoon zelf schrijven. Trek daarna een verticale lijn naast de letters om aan te duiden waar de beschrijfbare zone begint.

5

PLAN JE MAALTIJDEN!


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid