Home hacks: zo maakt u een blijvende indruk in slechts 26 seconden

VOLGENS EEN RECENTE ENQUETE DUURT HET MINDER DAN 30 SECONDEN VOOR GASTEN OM EEN OORDEEL TE VORMEN OVER UW WONING – SLECHTS 26 SECONDEN OM PRECIES TE ZIJN! DAT IS EEN HEEL KORTE TIJDSPANNE OM EEN BLIJVENDE INDRUK TE MAKEN.

Probeer deze 10 home hacks om uw woning de beste kans te geven om bezoekers te verbluffen. Hiermee zal u ze beslist onmiddellijk voor u weten te winnen…

1. HEMELSE GEUR

Geur is een van de eerste zaken die opvallen wanneer u een woning binnenstapt. Het zet de toon en roept in sommige gevallen een emotionele reactie op – dus zorg ervoor dat de geur goed zit!

Voer kleine veranderingen door. Bewaar schoenen bijvoorbeeld in een kast, weg van de voordeur en plaats een geurdiffuser in de inkomhal. Verlucht uw woning een uur voordat uw gasten toekomen door een raam te openen in elke kamer. Onderschat ook nooit de kracht van verse snijbloemen.

2. GA DE ROMMEL TE LIJF

Een stapel jassen aan de deur kan een slordige indruk geven, dus zorg dat uw rommel netjes opgeborgen blijft. Berg uw jassen in een garderobekast op of hang ze op een rek verderop in de hal.

Als u nog geen kapstok heeft, kunt u er een maken door een oud houten paneel of een kastdeur een likje verf te geven en er vooraan diverse handvaten op vast te schroeven. Zorg voor een opgefriste look met Rust-Oleum Painter’s Touch dat beschikbaar is in meer dan 35 kleuren.

Het spreekt ook voor zich, dat een schone, heldere vloer het uiterlijk geeft van een ruime woning, ongeacht hoe klein uw leefruimte is.

3. NETHEID

Netheid is één van de meest voorkomende kwaliteiten waarop uw woning wordt beoordeeld.

Struikel niet bij de eerste hindernis: geef plinten een poetsbeurt met een doek en werk vlekken bij op tafelbladen, stoelen en andere oppervlakken (het assortiment Rust-Oleum’s Universal All-Surface verf is hier perfect voor).

4. CHARMEER

Deze tip werkt beslist! Organiseert u een feestje of gezellig samenzijn? Investeer in een deftig drankje om uw gasten mee te verwelkomen en geef hen een slaapmutsje op het einde van de avond.

Prosecco of een lichte, bloemige cocktail helpt iedereen om ontspannen aan de feestelijkheden deel te nemen en schenk wat cognac of koffie om de avond af te sluiten.

5. MEUBEL ALS EYECATCHER

Een statement meubelstuk kan een heuse indruk achterlaten wanneer iemand uw woning voor het eerst bezoekt.

Als u niet meteen over een uniek meubelstuk beschikt, kunt u experimenteren met gewaagde kleurencombinaties. Verf de hendels van een neutrale kast met Rust-Oleum Neon spuitverf voor een subtiele, maar effectieve kleurentoets.

Top tip! Versier de armaturen niet te veel, dit leidt af van de visuele aantrekkingskracht.

 

6. ZET DE VERWARMING WAT HOGER

Een koude woning kan net zo oncomfortabel zijn als een te warme woning, dus zoek een goed evenwicht en houd de temperatuur constant. Open het raam tijdens het koken zodat de lucht blijft circuleren en kookluchtjes niet blijven hangen – tenzij het natuurlijk om koekjesdeeg gaat, wat sommigen onweerstaanbaar vinden!

Is het koud buiten, laat de verwarming dan voldoende lang aan staan om een paar kamers te verwarmen en schakel de verwarming wat lager net voordat uw gasten toekomen.

7. PLAATS EN RUIMTE

Het is belangrijk dat gasten een gevoel van ruimte krijgen zodat ze graag tijd doorbrengen in een onbekende ruimte.

Spiegels helpen om de illusie te creëren van een grote ruimte, dus hang een spiegel achter de sofa in uw gezellige woonkamer of op het einde van een smalle hal, zodat gasten de indruk van een ruime woning krijgen.

8. VERSTOP TECHNISCHE SNUFJES

Lelijke toestellen en kabels kunnen het uiterlijk van een kamer op het eerste gezicht meteen verstoren, dus verstop ze achter schermen en in kasten.

Er zijn overal goedkope kabelafdekkers te vinden en deze zijn ideaal om uw kabels te verstoppen.

9. VERLICHTING

Verblind uw bezoekers niet met felle lichten, maar zet ze tegelijk ook niet in het duister.

Dimmerschakelaars zijn ideaal voor een zachte gloed, maar hetzelfde effect kunt u ook bereiken met hoeklampen, kaarsen en aangestoken licht in de hal buitenskamers. Overdag of op een vroege zomeravond haalt u het meeste uit de natuur door daglicht zoveel mogelijk binnen te laten.

10. BOETIEKSTIJL

Hoewel wanorde onaantrekkelijk is, is er niets mis met strategische ‘rommel’. Vazen, ornamenten en reissouvenirs zijn aandachtstrekkers in de juiste dosis.

Legplanken kunnen evengoed dienst doen om een drankje of tas neer te zetten.

Zorg er tot slot voor dat er voldoende (niet te veel) kussens en spreien zijn. Let erop dat ze het kleurenschema van de kamer aanvullen en laat ze de juiste sfeer scheppen zodat uw sofa er gezellig en aantrekkelijk uitziet en niet rommelig en slordig.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid