6 zaken die u moet weten voordat u meubelstukken gaat upcyclen

DENKT U ERAAN OM UPCYCLING TE PROBEREN, MAAR WEET U NIET WAAR TE BEGINNEN? DAN BENT U AAN HET JUISTE ADRES.

We hebben een lijst samengesteld van zaken waar u aan moet denken voordat u begint te upcyclen…

1. HOU UZELF IN TOOM

Begin niet meteen aan een enorm project. Het is niet alleen intimiderend, maar de kans is ook groter dat u halverwege opgeeft. Begin kleinschalig en geniet van het resultaat, hoe klein het succes ook is!

2. BELEEF ER PLEZIER AAN!

Upcycling is een leuke bezigheid, dus stel een project niet uit. Vermijd wel het upcyclen van dure meubelstukken of meubelen met een sentimentele waarde, totdat u op gelijkaardige oppervlakken heeft kunnen oefenen. Werk in de eerste plaats met verouderde meubelstukken in huis of spring even in de tweedehandswinkel binnen en misschien ontdekt u wel een koopje.

3. VOORBEREIDING

Geef uzelf de tijd en ruimte om een project te voltooien. Zorg ervoor dat u alle gereedschap bij de hand heeft voordat u begint.

4. BRENG GRONDVERF AAN

Als het gaat om een oud of tweedehands meubelstuk, is het in het verleden waarschijnlijk al behandeld en dat kan uw nieuwe verf of vernis aantasten en een reactie veroorzaken (met een upcycling-mislukking tot gevolg). Om dat te voorkomen, moet u het oppervlak voorbereiden met een grondverf. Afhankelijk van de verf die u gebruikt en het oppervlak waarop u verft, hoeft u misschien geen grondverf te gebruiken, maar licht opschuren is altijd aanbevolen. Onthoud dat u alle oppervlakken met een vochtige doek moet schoonvegen voordat u aan het werk gaat!

5. BEDENK WAAR UW MEUBELSTUK ZAL KOMEN

Bedenk hoe het geüpcyclede meubelstuk binnen het kleurenschema en decor van een bestaande kamer zal passen. Dit zal u helpen om de kleur, afwerking en accessoires te zoeken die u nodig heeft om het meubelstuk te laten opvallen en het toch in een kamer te laten passen.

6. LAAT U INSPIREREN

Er zijn talrijke handleidingen, gidsen en schitterende bloggers voorhanden waarvan u kunt leren. Dus waar wacht u op? Ontdek hier onze eenvoudige gidsen.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid