16 OPFRISTIPS VOOR JOUW THUISKANTOOR

JE WERKOMGEVING HEEFT EEN NIET TE ONDERSCHATTEN IMPACT OP JE PRODUCTIVITEIT EN CREATIVITEIT. EEN OP JOUW SMAAK EN PERSOONLIJKHEID AFGESTEMD THUISKANTOOR IS DAAROM EEN ECHTE MUST.

Als je je kantoor met anderen deelt, is er vaak niet veel dat je kunt doen om het een persoonlijke toets te geven. De standaardkleur is wit of grijs en de doorsnee meubels zijn niet bepaald een bron van inspiratie. We hebben allemaal een telefoon en een computer nodig, maar een saai bureau is gewoon deprimerend.

Heb je het geluk dat je thuiswerkt of wél je kantoor persoonlijk kunt aankleden? Lees dan onze 16 tips en je voelt de motivatie meteen opborrelen.

 

1. WEG MET AFVAL!

We beginnen bij het begin: maak je bureau regelmatig schoon. Als de lege koffiebekertjes, kassabonnetjes, papieren en snoepwikkels zich op je werkblad opstapelen, stijgt je stressniveau en krijg je een benauwd gevoel. Je hoeft geen netheidsfreak te worden, maar plan elke dag een moment om al je afval op te ruimen.

 

2. ZORG VOOR ORDE IN DE WAANZIN

Gebruik de ‘van links naar rechts’-methode. Leg de opdrachten waarmee je bezig bent aan de rechterkant van je bureau. Naarmate je ze afwerkt, verplaats je de voltooide zaken naar de linkerkant. Zo moet je nooit een warboel aan papieren doorzoeken en blijft je werkblad overzichtelijk.

 

3. CREËER EEN PERSOONLIJKE TOETS

Denk aan citaten, kaartjes met inspirerende personen erop, mooie kadertjes met foto’s van je gezin … Wat je ook gelukkig maakt. Door je werkomgeving met een persoonlijke toets op te smukken, geef je jezelf een reminder om even diep in en uit te ademen wanneer je je gestrest voelt.

 

4. PAPERCLIPS ALS INBOX

Een creatievere optie dan een brievenbakje: voorkom dat je bureau vol papieren komt te liggen door paperclips aan de muur te hangen.

 

5. PIMP JE KANTOORACCESSOIRES

Met een fel kleurtje wordt zelfs de saaiste (en goedkoopste) pennenhouder een pronkstuk op je bureau.

 

6. CONFITUURPOTTEN

Wie zegt dat je alleen traditionele kantoorartikelen mag gebruiken? Upcycle lege confituurpotten om je schrijfwaren op een mooie, goedkope manier te organiseren.

 

7. MAAK EEN KRIJTBORDMUUR

Laat je creativiteit de vrije loop, veeg alles weg en begin opnieuw. Met slechts enkele lagen verf tover je je kantoormuur om in een krijtbord. Als je op de muur kunt tekenen in plaats van eindeloos op je toetsenbord te tikken, bedenk je gegarandeerd verfrissende ideeën.

 

8. PAS DE VERLICHTING AAN

Verander de sfeer in een kamer door te investeren in stijlvolle verlichtingsarmaturen, of vervang gewoon de lampen door exemplaren met een warmere, gezellige lichtkleur.

 

9. MATTEER JE RAMEN

Laat natuurlijk licht binnen, maar hou afleiding en nieuwsgierige passanten buiten. Hoe? Met een laagje matterende glasspray op de ramen en glazen deuren van je kantoor.

 

10. GA VOOR KLEUR MET SPUITVERF

Ben je uitgekeken op die lelijke opbergdozen en steriel ogende metalen kantooraccessoires? Maak ze deel van het design in je kantoor met een paar laagjes spuitverf. Met een felle kleur blaas je zelfs de saaiste dozen nieuw leven in.

 

11. MAAK EEN ONZICHTBAAR MAGNEETBORD

Met Magnetic Primer op je kantoormuur hang je je documenten gewoon tegen de muur op. Je ‘magneetbord’ zit onzichtbaar verstopt, want over de Magnetic Primer kun je gewoon dezelfde verf aanbrengen als op de rest van je muren.

 

12. BENUT ELK HOEKJE EN GAATJE

Bekijk elk plekje in je kantoor als potentiële opbergruimte. Van een boekenplank tot een dossierkast: zelfs de kleinste hoekjes kunnen je helpen om de losse spulletjes in je kantoor netjes weg te werken.

 

13. VERGROOT DE RUIMTE MET EEN SPIEGEL

Is je thuiskantoor aan de kleine kant? Maak de ruimte optisch groter met een spiegel, maar zorg ervoor dat je daarvoor de juiste plek kiest. Als je de hele dag jezelf ziet zitten, ben je makkelijker afgeleid.

 

14. FENG SHUI IN JE OMGEVING

Oké, je moet niet fanatiek de feng shui-regels tot in de puntjes gaan toepassen. Maar als je je meubels herschikt om de ruimte, lichtinval en functionaliteit optimaal te benutten, voelt het aan alsof je kantoor een hele make-over heeft gekregen.

 

15. HERGEBRUIK EEN OUD LUIK

Brievenbakjes raken soms verraderlijk snel vol, en zo’n uitpuilende papierstapel bezorgt je alleen maar stress. Motiveer jezelf om je post onder controle te houden door nutteloze post meteen in de papierbak te gooien en de brieven die actie vereisen, te ordenen in een opgefrist vensterluik met schuine latten.

 

16. GEUREN

Geuren beïnvloeden hoe je werkt en stimuleren je geheugen en creativiteit op verschillende manieren. Geurkaarsen kunnen je dus helpen om je doelen te bereiken. In de tabel hieronder vind je enkele inspirerende geurtips …

GEUR

WAT DOET HET?

  • Rozemarijn
  • Verbetert het geheugen
  • Kaneel
  • Verbetert de concentratie
  • Lavendel
  • Helpt je te ontspannen
  • Kaneel
  • Gaat vermoeidheid tegen
  • Pepermunt
  • Geeft je een energieboost

 

 

Wat zijn jouw beste tips om je werkplek creatief in te richten én netjes en rommelvrij te houden? Deel ze met ons via Facebook en Instagram!


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid