ZELF EEN MACRAMÉ BLOEMPOTHANGER MAKEN

DE TRENDY KNOOPTECHNIEK MACRAMÉ IS WEER HOT EN VEEL MINDER MOEILIJK DAN HET LIJKT. COMBINEER DE HANDGEKNOOPTE TOUWEN MET EEN ZELF VERSIERDE OMBRÉ BLOEMPOT EN MAAK JE EIGEN BLIKVANGER VOOR BINNEN OF BUITEN.

Benodigdheden

  • Rust-Oleum hechtprimer
  • Rust-Oleum Metallic verf in een spuitbus
  • Bloempot
  • Metalen ring
  • Rust-Oleum Krijtverf voor meubels of tuinmeubels
  • Rust-Oleum Crystal Clear
  • Garen (gewoon of speciaal voor macramé)

Stappen

1

Maak de bloempot grondig schoon en zet hem in een goed verluchte ruimte op een werkblad dat je ruimschoots hebt bedekt met kranten of een ander beschermmateriaal.

Breng een laag Rust-Oleum hechtprimer aan en wacht tot die volledig droog is. Breng daarna een tweede laag aan en laat ook die volledig drogen.

2

Breng voorzichtig twee lagen Rust-Oleum tuinmeubelverf aan. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je de tweede eroverheen spuit.

Spuit met snelle, lichte bewegingen de metallic verf over de bovenrand van de pot om een ombré-effect te creëren. Laat de verf drogen en werk de bloempot vervolgens af met een laag Rust-Oleum Crystal Clear om je creatie te beschermen.

3

Neem het macramégaren om de hanger van je bloempot te knopen. Knip acht touwen van 6 m af en leg ze dubbel, zodat je zestien strengen van 3 m hebt met een lus bovenaan. Steek de touwen door een metalen ring en trek de lange uiteinden door de lus die zo ontstaat om de touwen aan de metalen ring te bevestigen. Maak de metalen ring vast aan een deurklink of iets dergelijks: zo kun je makkelijker knopen.

4

Verdeel de zestien strengen in vier groepjes van vier en knoop elk groepje in jouw favoriete patroon. Voor onze bloempothanger hebben we een spiraalmotief gemaakt.

5

Na ongeveer 25 cm laat je zo’n 15 cm vrij en knoop je telkens twee strengen van een groepje samen met twee strengen van het groepje ernaast. Uiteindelijk knoop je alle strengen samen om de hanger van je bloempot af te maken.


Rust-Oleum Europe, N.V. Martin Mathys S.A, Kolenbergstraat 23 - 3545 Zelem - België
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: INFO@RUSTOLEUMDIY.COM


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. Privacy Beleid